Promosi Interest Rendah 5.05% Hingga Dec 2018 (Monthly Rendah)..Jom APPLY SEKARANG!!!

Cara Kira Dividen Asb 2017

Cara Kira Dividen Asb 2017


Cara Kira Dividen Asb 2017
Cara Kira Dividen Asb 2017

Soalan Cepu Emas apabila pengumuman Asb diumumkan baru baru ini. Pelbagai versi dan mahzab kiraan dikeluarkan hehe. 

Atas permintaan ramai, saya share kan kiraan yang betul untuk dividen asb 2017 ini. Baik, ada beberapa perkara yang perlu diberi perhatian, terutamanya pada Bonus Khas Ulang tahun sebanyak 1 sen se unit untuk 10 ribu unit pertama sahaja! Jadi ianya terhad dan bukan untuk kesemua unit kita yang melebihi 10 ribu.

Contoh1 Kiraan Dividen Asb 2017:

Ali membayar Asb Loan RM100K daripada bulan Januari hingga Disember 2017, maka Ali layak untuk mendapat dividen penuh.

Dividen = 7% X 100,000                = RM7000
Bonus = 0.25% X 100,000              = RM250
Bonus Khas = 1% X 10,000 sahaja = RM100

Total = RM7000 + RM250 + RM100 = RM7350.00

 Contoh 2 Kiraan Dividen Asb 2017:

Abu membayar Asb Loan RM100K daripada bulan September hingga Disember 2017 (empat bulan), maka Abu layak untuk mendapat dividen 4 bulan sahaja.
* bayar sikit, dividen pun sikit la kan

Dividen = (7%/12) X 4 bulan X 100,000  = RM2333
Bonus = 0.25% X 100,000                        = RM250
Bonus Khas = 1% X 10,000 sahaja           = RM100

Total = RM7000 + RM250 + RM100 = RM2683.00


 Ooooo ingatkan 8.25% penuh.....hehehe....

Apa apa pun jom mulakan pelaburan asb loan anda. Dividen dah naik, tunggu apa lagi....masa itu dividen...lagi lambat anda tunggu, anda jadi macam Abu dapat dividen 4 bulan je hehehe...


Jika Anda SERIUS nak mulakan Pelaburan ASB Loan anda,
KLIK SEGERA Link Whatsapp melalui view telefon <DIRECT WHATSAPP FAIRUZRAMLI>

 
Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/asbloanterbaik


* Semua maklumat dan kiraan adalah ilustrasi semata-mata dari saya dan tidak mewakili mana-mana bank. Anda dinasihatkan menggunakan maklumat di atas sebagai panduan am sahaja. Maklumat seperti kadar interest, dividen, surrender value, compounding, dan lain-lain, adalah anggaran sahaja. Sila hubungi bank pilihan anda untuk maklumat tepat. Anda dilarang menyalin atau menyebarkan maklumat dari tulisan saya dalam apa-apa juga bentuk.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik Asb Loan Designed by azhafizah.com