Promosi Interest Rendah 4.8% (Monthly Rendah)..15Ogos hingga 31Ogos sahaja.. Jom Melabur SEKARANG!!!

ASB Loan adalah Tabungan yang Stabil

ASB Loan adalah Tabungan yang Stabil 


ASB Loan adalah Teknik Menabung
ASB Loan adalah Teknik Menabung



Adakah anda menyimpan duit lebihan anda, di dalam akaun simpanan biasa Atau simpan direct dalam ASB? 

Tahukah anda, buat ASB Loan juga adalah bentuk tabungan yang lebih baik.


Macam mana tu?

Anda ada dengar pasal dividen asb makin rendah?
Nak kene cancel ke asb loan ni?
Tak payah....nah...saya kira guna dividen rate terendah tu....anda nilai sendiri anda untung ke tak?


Letak cash anda RM13176.00 

1- Dalam akaun bank       = dpt dividen sikit akhir tahun dalam 1-2% = 2% X RM13176 = RM263.52

2- Dalam buku asb direct = RM13176 X 6.75% = dividen RM889.38

3- ASB Loan 200K          = RM200K X 6.75%  = dividen RM13500 
 (ASB Loan RM200K 30 tahun, bulanan RM1098 X 12 bulan = RM13176)

Teknik yang lebih baik:

1- Teruskan menyimpan dividen dalam buku asb anda tanpa mengusiknya
2- Keluarkan jumlah, hanya diperlukan sahaja. Jangan keluar sampai habis licin buku asb anda.
3- Lebih baik jika anda jadikan Tabungan dengan asb loan, supaya duit dividen lebih besar sebab sifat compounding nya.

Terbaik kan?

* katakan dividen rate 6.75%
* katakan pelaburan berterusan dari Januari hingga Disember


Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0134555888





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb & Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik asb loan CIMB Islamic Designed by azhafizah.com