Promosi Interest Rendah 5.05% Hingga Dec 2018 (Monthly Rendah)..Jom APPLY SEKARANG!!!

ASB Loan adalah Tabungan yang Stabil

ASB Loan adalah Tabungan yang Stabil 


ASB Loan adalah Teknik Menabung
ASB Loan adalah Teknik Menabung



Adakah anda menyimpan duit lebihan anda, di dalam akaun simpanan biasa Atau simpan direct dalam ASB? 

Tahukah anda, buat ASB Loan juga adalah bentuk tabungan yang lebih baik.


Macam mana tu?

Anda ada dengar pasal dividen asb makin rendah?
Nak kene cancel ke asb loan ni?
Tak payah....nah...saya kira guna dividen rate terendah tu....anda nilai sendiri anda untung ke tak?


Letak cash anda RM13176.00 

* Contoh jika kiraan dividen 6.75% dan nilai dividen penuh (bayar asb loan dari Januari-Disember)

1- Dalam akaun bank       = dpt dividen sikit akhir tahun dalam 1-2% = 2% X RM13176 = RM263.52

2- Dalam buku asb direct = RM13176 X 6.75% = dividen RM889.38

3- ASB Loan 200K          = RM200K X 6.75%  = dividen RM13500 
 (ASB Loan RM200K 30 tahun, bulanan RM1098 X 12 bulan = RM13176)

Beza = RM13176 VS RM889.38

Baik guna teknik asb loan kan? lagi banyak dapat. Tu baru kiraaan dividen 6.75% belum 7% ke 8% ke.....

Teknik yang lebih baik:

1- Teruskan menyimpan dividen dalam buku asb anda tanpa mengusiknya
2- Keluarkan jumlah, hanya diperlukan sahaja. Jangan keluar sampai habis licin buku asb anda.
3- Lebih baik jika anda jadikan Tabungan dengan asb loan, supaya duit dividen lebih besar sebab sifat compounding nya.

Terbaik kan?



Jika Anda SERIUS nak mulakan Pelaburan ASB Loan anda,
KLIK SEGERA Link Whatsapp melalui view telefon <DIRECT WHATSAPP FAIRUZRAMLI>

 
Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/asbloanterbaik


* Semua maklumat dan kiraan adalah ilustrasi semata-mata dari saya dan tidak mewakili mana-mana bank. Anda dinasihatkan menggunakan maklumat di atas sebagai panduan am sahaja. Maklumat seperti kadar interest, dividen, surrender value, compounding, dan lain-lain, adalah anggaran sahaja. Sila hubungi bank pilihan anda untuk maklumat tepat. Anda dilarang menyalin atau menyebarkan maklumat dari tulisan saya dalam apa-apa juga bentuk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik Asb Loan Designed by azhafizah.com