Promosi Interest Rendah 4.9% Hingga Dec 2018 (Monthly Rendah)..Jom APPLY SEKARANG!!!

ASB Loan Untung Rendah Rugi Berbanding Simpan Sendiri

ASB Loan Untung Rendah Rugi Berbanding Simpan Sendiri

Ramai juga yang bertanyakan saya tentang ni. Jadi hari ni saya cuba buat perbandingan supaya logiknya menjadi lebih nyata dan jelas.

ASB Loan VS ASB Cash
ASB Loan VS ASB Cash


Isunya ialah:

Interest atau BLR ASB Loan 5.4% VS Dividen 7.5%
Maka 7.5% - 5.2% = 2.3%  Ehhh sikitnya 2.3%   baik simpan sendiri...dapat solid 7.5%

Tunggu.....jom kira sama sama. Salah cara kira macam tu....

Cuba tengok Table Perbandingan ASB Loan dan ASB ni:



ASB Simpan Sendiri
ASB Loan Islamic
http://pelaburan-asb-loan-terbaik.blogspot.my
Contoh ASB 200K/ASB Loan 200K
RM1100 sebulan X 12 bulan: RM13200
Dividen 7.5% X RM13200: RM990
    Ø RM1100 X 12 bulan: RM13200
    Ø Dividen 7.5% X RM200K: RM15000
Jika Meninggal (ambil insurans)
RM14190 sahaja
RM200K+RM15K: RM215K



ROI



RM14190 sahaja
    Ø (Sijil 200000/Modal awal 13200) X 100 = 1515%
    Ø 1515% / 30 tahun loan = 50.5% per anum

* Nampak tak 50.5% !!!


* contoh dividen 7.5%
* contoh dapat dividen penuh sebab bayar asb loan dari Januari hingga Disember


Anda akan dapati nilai sebenarnya keuntungan adalah 50.5% kan? Kenapa boleh jadi macam tu?

Jawapannya:

1- Kapital loan anda besar
2- Modal yang sama

Ini adalah kerana kita meminjam duit bank untuk membeli sijil yang besar (RM200K) dan bila dapat dividen, dividen yang kita dapat adalah daripada RM200K yang BELUM MENJADI MILIK KITA (loan belum habis bayar kan?)

Oleh sebab ini, walaupun atas kertas 7.25% adalah SOLID milik anda, tapi jika kapital modal anda kecil...nilainya juga kecil.....kesiannnn.....

Jika anda bijak dan tidak mudah tertipu, anda akan faham 7.5% atas RM13200 VS 7.5% atas RM200K adalah DUA PERKARA BERBEZA. 

Jadilah pelabur bijak.....LIHAT POTENSI MELABUR GUNA LOAN BERBANDING CASH....


Jika anda berminat, saya boleh uruskan asb loan anda secara mudah. Teknik pelaburan kena betul. Masa amat penting. Jangan bertangguh kerana setiap masa adalah wang.....


Jika Anda SERIUS nak mulakan Pelaburan ASB Loan anda,
Semak Kelayakan Jumlah loan sebelum rancang strategi.
ISI BORANG SEGERA 





<DIRECT WHATSAPP LINK FAIRUZRAMLI>

 
Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/asbloanterbaik


* Semua maklumat dan kiraan adalah ilustrasi semata-mata dari saya dan tidak mewakili mana-mana bank. Anda dinasihatkan menggunakan maklumat di atas sebagai panduan am sahaja. Maklumat seperti kadar interest, dividen, surrender value, compounding, dan lain-lain, adalah anggaran sahaja. Sila hubungi bank pilihan anda untuk maklumat tepat. Anda dilarang menyalin atau menyebarkan maklumat dari tulisan saya dalam apa-apa juga bentuk.


Copyright © Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik Asb Loan Designed by azhafizah.com