Promosi Interest Rendah 4.8% (Monthly Rendah)..15Ogos hingga 31Ogos sahaja.. Jom Melabur SEKARANG!!!

ASB Loan Modal Kecil

ASB Loan Modal Kecil

Ramai yang tahu tentang kebaikan ASB Loan. Namun atas kekangan kewangan akibat telah berkeluarga, atau komitmen loan yang agak tinggi, jadi ramai yang tidak dapat nak laksanakan strategi pelaburan ASB Loan secara bijak ni.

ASB Loan modal kecil
ASB Loan modal kecil



Namun, jangan disebabkan kekangan kewangan, kita langsung tidak merancang untuk melabur kerana lambat laun, keperluan untuk menggunakan wang yang besar sama ada semasa masih bekerja atau setelah pencen, akan tiba juga. Suka atau tidak suka. 

Hari ini, saya kongsikan teknik pelaburan yang kekal pada nilai RM549 sebulan untuk mendapatkan wang RM400K! Wow!!!

Ini bukan skim cepat kaya. Saya tidak janjikan apa apa, cuma perkongsian idea yang anda boleh gunakan untuk persediaan anda di masa hadapan terutamanya ketika anda pencen nanti. Kadang kadang, ada yang tak sempat merasa pencen dengan nilai ratusan ribu ringgit kerana telah kerap kali mengeluarkan akaun2 KWSP secara berterusan dengan pelbagai alasan dan akhirnya apabila pencen tiba, anda terkejut kerana akaun KWSP pun tinggal sikit je. Makin lama makin tinggi keperluan kewangan. Mustahil suatu hari nanti anda bersedia untuk makan ikan kering jika selama ini dah biasa makan KFC hehehe.

Baiklah ideanya begini:

1- Tahun pertama (pastikan anda layak buat loan asb RM100K. Katakan namanya asb1 A)

Apply loan dan bayar selama 12 bulan Januari hingga Disember. Akhir tahun akan dapat dividen 7.25% X 100K = RM7250 (RM549 X12 = RM6588 baru...cukup nk bayar tu)

2- Tahun kedua, dapat dividen asb1 A dan apply asb1 B (asb1 loan ke dua RM100K juga)

Guna dividen asb1 A dan bayar setahun terus installment asb1 B. Teruskan membayar asb1 A dari Januari hingga disember (asb1 B dah settle, tak payah risau dah)

3- Tahun ke tiga, anda akan dapat dividen asb1 A dan dividen asb1 B

Apply loan asb2 A dan bayar terus setahun menggunakan dividen daripada asb1 B. Dividen asb1 A pula digunakan untuk bayar terus setahun asb1 B. Teruskan membayar asb1 A dari Januari hingga disember (asb1 B dan asb2 A dah settle, tak payah risau dah)

4- Tahun ke empat, anda akan dapat dividen asb1 A, dividen asb1 B dan dividen asb2 A

Apply loan asb2 B dan bayar terus setahun menggunakan dividen daripada asb2 A (Dividen asb2 A ialah 7.05% X RM100K = RM7050 (RM549 X12 = RM6588 baru...cukup la nk bayar))

Nampak tak permainannya?

Dividen asb1 A bayar asb1 B......asb1 B bayar asb2 A....dan dividen asb2 A pulak bayar asb2 B....so total sijil anda adalah RM400K kan?

Tapi komitmen bayar bulanan kita hanya pada loan asb1 A sahaja. Yang berikut berikutnya bayar sendiri guna dividen asb loan sebelumnya.

Teknik ini ambil masa tapi takpalah janji komitmen kewangan tak tinggi. Kita tak mahu komitmen loan yang tinggi kan?

Tunggu.....macam mana bank nak bagi kita loan banyak banyak kalau gaji kita hanya LAYAK loan RM100K je?

Rahsianya ialah = Kemaskini buku asb anda! Dividen masuk merupakan bukti INCOME. Jadi kalau loan tu merupakan income, jadi tiadalah komitmen tambahan!  kemaskini dan fotostat buku asb anda dan apply asb loan baru....

* Pastikan dividen anda tak usik, kestabilan dividen dalam penyata buku asb anda sangat penting. Turun menggambarkan ketidakstabilan duit income tambahan daripada asb loan tersebut.

Jadi, kenapa tunggu gaji naik RM2196.00 (RM549 X 4) untuk mulakan asb loan RM400K?

Anda boleh mula sekarang....biar lambat asal UNTUNG hehehe...


Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0134555888







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb & Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik asb loan CIMB Islamic Designed by azhafizah.com