Promosi Interest Rendah 4.8% (Monthly Rendah)..15Ogos hingga 31Ogos sahaja.. Jom Melabur SEKARANG!!!

Menggemparkan Pinjaman Islamik mengatasi Pinjaman Konvensional di Maybank dan Kaitan Dengan ASB

Menggemparkan Pinjaman Islamik mengatasi Pinjaman Konvensional di Maybank dan Kaitan Dengan ASB

Ramai yang tertanya tanya kenapa PNB masih lagi melabur dalam Maybank sedangkan Maybank bukan sepenuhnya patuh syariah.

Benar, tapi atas maslahah umum umat islam, maka diharuskan. Namun semenjak mendapat teguran daripada Majlis Fatwa Kebangsaan, PNB telah banyak berubah. Mulai Januari 2008 Maybank telah menubuhkan Maybank Islamic. Anda boleh lihat papan tanda mana mana cawangan Maybank sekarang bertulis "Maybank Islamic" kan?

Jika dibandingkan dengan tempoh penubuhan Maybank iaitu pada May 1960 sudah tentulah perubahan ini sangat ketara datangnya daripada inisiatif daripada teguran Majlis Fatwa Kebangsaan dan PNB sangat komited. Belum dikira lagi dengan penubuhan Panel Penasihat Shariah PNB (boleh rujuk Panel Penasihat Shariah PNB <DISINI>).

Pada tahun 2015, Maybank Islamic telah berjaya membuktikan mereka telah mengatasi jumlah keseluruhan pinjaman konvensional sebanyak 51%. Ini semakin meningkat dan pastilah akan semakin tinggi pada tahun akan datang. Ini adalah satu kejayaan kepada PNB dalam memartabatkan produk dan bisnes berasaskan islamik.

Bisnes Utama Maybank iaitu Pinjaman Islamik semakin meningkat secara tak langsung menjadikan ASB lebih baik
Bisnes Utama Maybank iaitu Pinjaman Islamik semakin meningkat secara tak langsung menjadikan ASB lebih baik


Secara tak langsung, bisnes utama dalam Maybank telah melebihi paras separuh atau 50% kepada islamik.

Mungkin tak lama lagi, ASB boleh mengatasi peratusan islamik yang masih kurang akibat jumlah bisnes konvensional yang terdapat dalam Maybank. Bersama sama kita berdoa agar lebih banyak lagi peratusan ini meningkat di masa hadapan. Isha Allah.....

Berita Penuh = <KLIK SINI>


Berminat nak mulakan ASB Loan ISLAMIK ?

* Jika anda tak clear PTPTN TAK BOLEH MOHON (ada buat penjadualan semula PTPTN). Pengalaman saya, ramai yang kene reject walaupun gaji layak. Penjadualan semula PTPTN merendahkan score kelayakan pinjaman anda. Jika tidak pernah bayar, jarang jarang bayar, bayaran tertunggak tak ada masalah memohon. Yang buat penjadualan semula je bermasalah.

Whatsapp FairuzRamli 0134555888

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb & Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik asb loan CIMB Islamic Designed by azhafizah.com