Promosi Interest Rendah 5% (Monthly Rendah)..Tamat Jun 2017! Jom Melabur SEKARANG!!!

Tips Sebelum Melabur ASB Loan atau L-ASB

Tips Melabur dalam ASB Loan atau L-ASB


Sebelum anda mula melabur, jangan terburu-buru dan sign perjanjian L-ASB ! Ambil masa baca tips ini dahulu.

Merujuk kepada Sifu ASB Ikeda;


1 benda anda kena hati hati..Loan ASB adalah komitment anda dan akan ganggu anda punya CCRIS dan CTOS anda.

blacklist ctos dan ccris pinjaman asb
Blacklist CTOS dan CCRIS loan ASB
Please plan your financial nicely and smart.

Aku juga ingin berkongsi maklumat yang aku dapat BTimes new regarding BNM research for Malaysian Family debt distribution.
Seperti graph ini anda dapat lihat bertapa tinggi komitment/allocation rakyat malaysia kepada 2 benda besar ini. Iaitu:

Katakanlah aku ambil total income Suami(2,500)&Isteri(2,500) = 5,000/monthly. Fresh graduate degree holder both.

Distribution dia adalah spt berikut:
1) Housing Financing = 45%(2,250)
2) Car Financing = 20%(1,000)
3) Personal use = 15%(750)
4) Credit card = 5%(250)
5) Purchase of securities = 5%(250)
6) Others = 10%(500)

So anda nilaikan sendiri dimanakah anda sekarang?
Rumah perlu untuk berteduh;Kereta perlu untuk bergerak;
At the end anda hanya ada 750 jer untuk anda belanja diri anda sendiri,,adakah ini ADIL untuk diri anda yang bertungkus lumus mengerah otak dan keringat hanya untuk sesuap nasi.(750/30 = 62.50 sehari-20-utk setiap dish).Pizza-hut pun tak lepas..

Dengan thread ini semoga membuka minda/pandangan anda tentang betapa pentingnya pengurusan kewangan terhadap diri anda dan keluarga anda.

So gunalah teknik teknik yang aku kongsikan ini untuk attack 2 perkara tersebut, supaya anda mempunyai power of financing. Keluar lah dari kempopok yang cukup cukup sampai hujung bulan. Jangan zalimi diri anda dan jangan jadi mangsa keadaan.

Benda paling penting sekali sebelum anda terlibat dengan hutang piutang dengan bank ini adalah pastikan anda BERINSURANS. Dan pilih lah insurans yang betul betul berguna ketika anda susah. Seperti medical kad yang boleh menampung anda ketika susah. Kalu dah mati baru dapat duit buat aper..Tengah sakit lah kita memerlukan kewangan,,insyallah insyurans akan support anda..Lainlah kalau parent kaya or harta pusaka yang banyak..Tuu pun kalau x ada masalah..
Pastikan yang Utama di Utamakan..

GOOD LUCK semua, PEACE NO WAR.
Jadilah insan yang baik,dan ajarlah berbuat baik..Sikit sikit lama lama nampak kesannya..
Kerana Rakyat Malaysia sekarang ramai yang Jahat dari yang Baik. So sama sama kita perbanyakkan yang Baik dari yang Jahat nih..


* Jika anda tak clear PTPTN TAK BOLEH MOHON (ada buat penjadualan semula PTPTN). Pengalaman saya, ramai yang kene reject walaupun gaji layak. Penjadualan semula PTPTN merendahkan score kelayakan pinjaman anda. Jika tidak pernah bayar, jarang jarang bayar, bayaran tertunggak tak ada masalah memohon. Yang buat penjadualan semula je bermasalah. .




Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/asbloanterbaik

Anda juga mungkin berminat info lanjut Teknik Strategi ASB Loan ini:


Link Pelaburan Lain Jika Anda Berminat:
        
        v Pelaburan ASB Terbaik

        v Pelaburan Unit Trust Terbaik



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Asb & Asb Loan. Teknik Strategi Terbaik asb loan CIMB Islamic Designed by azhafizah.com